Poslednje objavljeno:

Pojačalo izolacija EP1

Pojačalo izolacija EP1

Ivan Minić u prvom vanrednom javljanju iz Teksasa govori o važnosti jasne i direktne komunikacije sa zaposlenima i klijentima u doba krize sa korona virusom i neophodnosti adaptiranja na novonastale uslove.
Minić priča o tome koliko je teško prekinuti saradnju i kako opstati na tržištu u vanrednim okolnostima koje su zadesile čitav svet.

Podcast EP063: Stefan Lalić

Podcast EP063: Stefan Lalić

U ovonedeljnoj epizodi Pojačalo podkasta gost Ivana Minića je Stefan Lalić jedan od osnivača poslastičarnice zdravih slatkiša “Ćao Šećeru”. Tokom razgovora saznaćemo šta je bilo presudno da jedan perspektivni sportista postane pisac, zašto rad u marektinškim agencijama nije za svakog ko voli da piše, i kako je njegova ljubav prema kulinarstvu i dobroj hrani uticala na to da se posveti proizvodnji zdravih kolača i torti.
Saznaćemo i to koji su prvi koraci kada je u pitanju otvaranje radnje koja se bavi proizvodnjom hrane, zašto ne treba da vas bude sramota da potražite savet, koji su izazovi kada je u pitanju zapošljavanje, obuka i zadržavanje radnika, kako ugostiteljstvo može da bude i biznis sreće i zašto je važno imati jasnu viziju i strategiju daljeg razvoja svoje firme.

Podcast EP062: Ana Bjelobrk Jović

Podcast EP062: Ana Bjelobrk Jović

Pojačalo Podcast i njegov domaćin Ivan Minić su u 62. epizodi ugostili preduzetnicu i kreatorku ‘Pab kviza’ Anu Bjelobrk Jović. Ona će sa vama podeliti svoju priču o tome kako je uopšte cela ta priča o organizaciji kvizova nastala.
Ana će podeliti svoje iskustvo u stvaranju nečega što nije postojalo na našim prostorima i ispričati koliko je bilo teško kretati od nule. Takođe pričaćemo o tome šta donose preduzetničke vode, koji su sve izazovi na tom nimalo lakom putu i koliko je ukus uspeha sladak kada se do njega dođe. Čućete i zašto je važno voleti ideju od koje sve kreće, kao i kada je vreme da se širi posao.

Podcast EP061: Nenad Mladenović

Podcast EP061: Nenad Mladenović

Epizoda 061. donosi nam veoma lepu priču o tome kako firma može dobro da funkcioniše kada se pazi na međuljudske odnose i ulaže u zajednički napredak. O ovoj temi i još mnogo zanimljivih stvari, čućete od Nenada Mladenovića, jednog od osnivača kompanije ‘Neopix’ iz Niša.
U svom gostovanju, Nenad će nam predočava kako postaviti stvari da bi kompanija rasla zajedno sa svojim zaposlenima i to u svakom smislu i da li u svemu tome ego ima svoje mesto. Jedno od glavnih pitanja o kojem je govorio sa Ivanom Minićem jeste da li treba težiti savršenosti i da li savršeno uopšte postoji. Takođe, kako se dobro pozicionirati na tržištu i otkud trafika u sred kancelarije?

Podcast EP060: Nenad Sićević

Podcast EP060: Nenad Sićević

U 60. epizodi Pojačalo podkasta, gost Ivana Minića je jedan od osnivača kreativne agencije Storyline, Nenad Sićević. Nenad će nam pričati o tome kako je sa sestrom Jovanom Dopuđom uspeo da od hobija iz detinjstva napravi agenciju koja je prva kod nas uvela graphic recording i druge zanimljive vizuelnte tehnike. U ovoj epizodi poslušajte sa kojim se izazovima susreću prilikom spajanja kreativne i biznis strane posla, te zašto je dobar employer branding sve važniji u sferi zapošljavanja na našem tržištu. Osvrnućemo se i na jedinstvene i zanimljive priče iz Nenadove karijere i objasniti zašto proizvod koji je potpuno podređen vašim potrebama i željama ne mora uvek da bude i preskup.
Zašto je očuvanje kreativnosti važno u njihovom poslu i kako je došlo do objavljivanje bojanke za odrasle “Beograd u boji”, su samo neke od tema o kojima ćete slušati u ovoj epizodi Pojačalo podkasta.

Podcast EP059: Radomir Basta

Podcast EP059: Radomir Basta

U novoj 059. epizodi Pojačalo Podcasta sagovornik Ivana Minića je Radomir Basta. On će vas provesti kroz svoje iskustvo u SEO, pisanju knjige, pravljenju popularnog sajta i još mnoge druge zanimljive teme.
Radomir će nam otkriti kako napraviti određeni tool koji umnogome olakšava rad na internetu, zašto je rad sa klijentima zahtevan ali isto tako i izazovan. U ovoj epizodi ćete saznati kako je nastao čuveni sajt Tarzanija, kao i koliko je zahtevno napisati knjigu o SEO i alatima koji štede vreme u radu i kolika je zastupljenost audio formata kod nas uopšte.

Podcast EP058: Aleksandar Gligorić

Podcast EP058: Aleksandar Gligorić

Gost 058 epizode Pojačalo podcasta je Aleksandar Gligorić, profesionalni fotograf, dropshipper i čovek koji je u biznisu sa francuskim buldozima. U razgovoru sa Ivanom Minićem, Aleksandar govori o tome kako funkcioniše biznis sa majicama, kako neko uspe da postane svetski popularan odgajivač pasa i koliko su društvene mreže zaslužne za uspeh u biznisu.
Aleksandar otkriva kako da pas stigne iz Srbije u Ameriku i kako dođe do toga da svetska zvezda naruči psa iz Srbije i naglašava koliko je važan fokus i posvećenost odabranoj niši.

Podcast EP057: Uroš Banješević

Podcast EP057: Uroš Banješević

Gost 057. epizode Pojačalo podcasta je Uroš Banješević, jedan od pionira game developmenta u regionu kao i jedan od osnivača domaćeg studija “Mad Head Games”. U razgovoru sa Ivanom Minićem, Uroš se potrudio da nam prenese svoje iskustvo i znanje u dizajniranju i pravljenju igrica kao i veštinama pregovaranja sa velikim kompanijama.
Poslušajte koja je razlika između singleplayer i multiplayer igrica, šta se desi kada server ne može da podrži količinu prijavljenih igrača, koje su cake koje velike gamerske kompanije koriste da bi igrač ostao što duže u igrici i kako je uopšte biti i raditi u industriji igara u Srbiji.

Podcast EP056: Miodrag Ristić

Podcast EP056: Miodrag Ristić

U 56. epizodi Pojačalo podkasta gost Ivana Minića je Miodrag Ristić iz štamparije Deto. Pored priče o tome kako je jedan roker postao preduzetnik, saznaćemo i zašto za sebe kaže da je dizajner-preduzetnik, zbog čega je sve što radimo u stvari neka vrsta dizajna i zašto je nestandardni način rešavanja problema prednost, a ne “komplikovanje života”. Kada je u pitanju preduzetništvo, Miodrag nam objašnjava i zašto je važno odabrati pravi smer razvoja svog preduzeća, te koje su vrednosti i prednosti porodičnih preduzeća.
Poseban deo priče je osvrt na to kako internet iskoristiti za plasiranje i kreativnu promociju proizvoda koje bi neko mogao da smatra običnim, ali i kao medijum za privlačenje novih klijenata koji će vam pobuditi kreativnost i inovaciju.

Podcast EP055: Sanja Milosavljević

Podcast EP055: Sanja Milosavljević

U 55. epizodi Pojačalo podcasta Sanja Milosavljević, vlasnica firme “Moje gnezdo”, priča sa Ivanom Minićem o tome kako je iz sveta prava prešla u gastronomiju, šta je sve potrebno preduzeti van svoje zone komfora da bi se postigao uspeh i kako biti jači od svojih strahova.
Saznajte kako Sicilijanci prave domaću testeninu i kako je ona to naučila da radi bolje od njih, takođe i kako se probiti na strano tržište i ono što je veoma zanimljivo, a to je kakav je položaj žena preduzetnica u branši preduzetništva uopšte. Ivanova gošća deli svoja iskustva kroz razna putovanja i aktivnosti, i objašnjava važnost zajednice da bi se u nečemu uspelo.

Prijavite se za novosti sa našeg sajta!

Prijavite se i mi ćemo vam besplatno slati novosti sa našeg sajta i nove epizode našeg podcasta!

Uspešno ste se prijavili na Pojačalo mailing listu!