Poslednje objavljeno:

Podcast EP058: Aleksandar Gligorić

Podcast EP058: Aleksandar Gligorić

Gost 058 epizode Pojačalo podcasta je Aleksandar Gligorić, profesionalni fotograf, dropshipper i čovek koji je u biznisu sa francuskim buldozima. U razgovoru sa Ivanom Minićem, Aleksandar govori o tome kako funkcioniše biznis sa majicama, kako neko uspe da postane svetski popularan odgajivač pasa i koliko su društvene mreže zaslužne za uspeh u biznisu.
Aleksandar otkriva kako da pas stigne iz Srbije u Ameriku i kako dođe do toga da svetska zvezda naruči psa iz Srbije i naglašava koliko je važan fokus i posvećenost odabranoj niši.

Podcast EP057: Uroš Banješević

Podcast EP057: Uroš Banješević

Gost 057. epizode Pojačalo podcasta je Uroš Banješević, jedan od pionira game developmenta u regionu kao i jedan od osnivača domaćeg studija “Mad Head Games”. U razgovoru sa Ivanom Minićem, Uroš se potrudio da nam prenese svoje iskustvo i znanje u dizajniranju i pravljenju igrica kao i veštinama pregovaranja sa velikim kompanijama.
Poslušajte koja je razlika između singleplayer i multiplayer igrica, šta se desi kada server ne može da podrži količinu prijavljenih igrača, koje su cake koje velike gamerske kompanije koriste da bi igrač ostao što duže u igrici i kako je uopšte biti i raditi u industriji igara u Srbiji.

Podcast EP056: Miodrag Ristić

Podcast EP056: Miodrag Ristić

U 56. epizodi Pojačalo podkasta gost Ivana Minića je Miodrag Ristić iz štamparije Deto. Pored priče o tome kako je jedan roker postao preduzetnik, saznaćemo i zašto za sebe kaže da je dizajner-preduzetnik, zbog čega je sve što radimo u stvari neka vrsta dizajna i zašto je nestandardni način rešavanja problema prednost, a ne “komplikovanje života”. Kada je u pitanju preduzetništvo, Miodrag nam objašnjava i zašto je važno odabrati pravi smer razvoja svog preduzeća, te koje su vrednosti i prednosti porodičnih preduzeća.
Poseban deo priče je osvrt na to kako internet iskoristiti za plasiranje i kreativnu promociju proizvoda koje bi neko mogao da smatra običnim, ali i kao medijum za privlačenje novih klijenata koji će vam pobuditi kreativnost i inovaciju.

Podcast EP055: Sanja Milosavljević

Podcast EP055: Sanja Milosavljević

U 55. epizodi Pojačalo podcasta Sanja Milosavljević, vlasnica firme “Moje gnezdo”, priča sa Ivanom Minićem o tome kako je iz sveta prava prešla u gastronomiju, šta je sve potrebno preduzeti van svoje zone komfora da bi se postigao uspeh i kako biti jači od svojih strahova.
Saznajte kako Sicilijanci prave domaću testeninu i kako je ona to naučila da radi bolje od njih, takođe i kako se probiti na strano tržište i ono što je veoma zanimljivo, a to je kakav je položaj žena preduzetnica u branši preduzetništva uopšte. Ivanova gošća deli svoja iskustva kroz razna putovanja i aktivnosti, i objašnjava važnost zajednice da bi se u nečemu uspelo.

Podcast EP054: Uroš Bogdanović

Podcast EP054: Uroš Bogdanović

Šta je dobar sadržaj, kako ga plasirati u medijima poput radija, podkasta i televizije, kakva je situacija u Srbiji kada je reč o podcastima neke su od tema koijma se bave u ovoj 54. epizodi Pojačalo podcasta Ivan Minić i gost Uroš Bogdanović.
Da li ljudi više voli da kritikuju ili da hvale, zašto uspeh ne može da dođe preko noći, šta sve mora da prođe jedan radijski voditelj da bi mogao da kaže da je u potpunosti spreman, kao i to da li iskustvo mora da se stekne na sopstvenoj koži. Saznaćete i koliko treba da traje sadržaj neke emisije i da li je to trajanje direktno uslovljeno njegovim kvalitetom. Uroš će vas provesti kroz sopstveno dugogodišnje iskustvo i dati zanimljive odgovore na podjednako zanimljiva pitanja.

Podcast EP053: Svetozar Krunić

Podcast EP053: Svetozar Krunić

U 53. epizodi za Pojačalo podcasta Ivanov sagovornik je Svetozar Krunić, diplomirani ekonomista i Head of User Acquisition u ActiveCollab-u. Svetozar nam donosi interesantnu priču o tome kako svako radno iskustvo donosi vrednost, priču o kreativnosti i koliko je bitno postojanje konkurencije.
Poslušajte, kroz interesantne primere, koliko je važno ali i teško zadržati svog korisnika, kao i koje greške dovode do njegovog odlaska. Saznajte i koliko je značajan Excel u digitalnom marketingu, šta znači kontramera kao i da li se u razvijanju biznisa okrenuti ka profitu ili ka kupcu, ali i da li odluka koja se ne donese na vreme može da sputa dalji razvoj.

Podcast EP052: Igor Simić

Podcast EP052: Igor Simić

Gost ove epizode Pojačalo podcasta je Igor Simić, diplomirani režiser i filizof koji se bavi produkcijom video igara. Saznajte šta razlikuje običnu ideju od dobre, kako ponuditi kvalitetan sadržaj na polju gaming-a i koliko je važan storytelling u ovoj industriji.
I razgovoru sa Ivanom Minićem, Igor otkriva da li je tehnologija uspela da zameni kontakt uživo, kako izgleda praviti video igricu i sarađivati sa čelnikom Apple Store-a i od kolike je pomoći bila činjenica da je studirao u Americi.

Novogodišnja čestitka: Ivan Minić

Novogodišnja čestitka: Ivan Minić

U specijalnoj novogodišnjoj epizodi Ivan Minić govori o podkastu Pojačalo, značaju koji podrška ima za svakog preduzetnika i neophodnosti da se stalno uči nešto novo.
Poslušajte poučnu priču i saznajte zašto ne treba slušati “mudru sovu” već je potrebno odvažiti se i pokušati da stvari promenimo na bolje.

Podcast EP051: Bojan Stefanović

Podcast EP051: Bojan Stefanović

U 51. epizodi Pojačalo Podcasta gost Ivana Minića je grafički dizajner Bojan Stefanović – Logoholik. Poslušajte zašto ovo nije posao koji može da se radi usput, ako želite da budete najbolji u tome što radite i koje su platforme dominantne i pružaju najviše kada je reč o dizajniranju logotipa.
Bojan nam priča i koliko može dobrim dizajnom da se pomogne kompaniji da izgleda ozbiljnije i veće nego što jeste. Takođe govori i o tome koliko je važan storytelling na ovom tržištu, da li je dovoljno imati samo dobru sliku ili crtež i otkriva koliko je samo jedna naizgled mala stvar dovoljna da promeni kotiranje proizvoda. Saveti koje krije ova epizoda vezani su i za određivanje cene u ovoj industriji kao i konkurentnost na tržištu.

Podcast EP050: Vladimir Vulić

Podcast EP050: Vladimir Vulić

U jubilarnoj 50. epizodi Pojačalo podcasta gost je Vladimir Vulić, suosnivač “Digitalizuj.me” i programski direktor konferencije “Spark.me”. Vladimir nas u ovoj priči vodi kroz iskustvo organizovanja posebne konferencije. Saznaćete kako je moguće privoleti i dovesti svetski popularne goste da predaju na konferenciji i šta je sve potrebno prethodno uraditi da do toga dođe.

Takođe pričamo o potrebi za prilagođavanjem, koliko je važno da se stalno bude u toku sa najnovijim događajima i zašto je važno da se ažurira znanje i interesovanje. Naš gost govori i o tome koja je uloga konsultanta i na koji način može da pomogne firmi, koja je formula za uspeh i šta raditi ako nešto naizgled deluje nemoguće.

Prijavite se za novosti sa našeg sajta!

Prijavite se i mi ćemo vam besplatno slati novosti sa našeg sajta i nove epizode našeg podcasta!

Uspešno ste se prijavili na Pojačalo mailing listu!