Poslednje objavljeno:

Podcast EP101: Aleksandar Matanović

Podcast EP101: Aleksandar Matanović

U 101. epizodi Pojačalo podkasta gost Ivana Minića je Aleksandar Matanović, stručnjak za kriptovalute i osnivač za kripto menjačnice ECD. Poslednjih godina sve je veće interesovanje za kriptovalutama, a ponajviše o bitcoin, koji beleži vrtoglavi rast. Stoga, pozvali smo Aleksandra da nam do tančina objasni ovaj fenomen.
Šta je bitcoin, a šta blockchain, gde leže njihovi koreni, te kako je tekao razvoj ove tehnologije, naširoko kazuje Aleksandar. Takođe, posvećuje i pažnju rudarenju, potanko predočavajaću ovu egzibiciju na jedan veoma razumljiv način.
U drugom delu sledi FAQ: otkud toliko valuta na raspolaganju, čemu služe, zašto se prave, kako sačuvati novčiće u walletu, i još štošta. Priču zaokružujemo sa Aleksadrovim stručnim viđenjem budućnosti, tj. obrazloženjem zašto misli da se radi o novcu budućnosti.

Podcast EP100: Istok Pavlović

Podcast EP100: Istok Pavlović

U jubilarnoj 100. epizodi Pojačalo podkasta gost Ivana Minića je niko drugi do Istok Pavlović, serijski preduzetnik i veliki stručnjak za digitalni marketing. Nakon podužeg uvoda, gost će nam reći kako se obreo na ETF-u, te koje su ga to vannastavne aktivnosti uz dozu samoukosti odvele na drugu stranu i učinile da postane ovo što danas jeste.
Istokov blog je oduvek važio nepresušan izvor znanja za sve one koji zanima marketing. Kako je krenuo da ga piše, koliko su ga povratne informacije podstakle da nastavi da edukuje čitaoce, objasniće naš cenjeni gost. Otkriće digitalnog marketinga za Pavlovića bilo je u ravni sa dekodiranjem univerzuma, i trasiralo ga je k mnoštvu uspešnih projekata. No, bilo je tu i kikseva, o kojima se Istok ne libi da govori, pa vam kroz sopstvene primere pokazuje šta da učinite u takvim situacijama. Tačku na epizodu stavljamo sa Masterboxom, novom platformom iz tvonice Ivana Bildija i Istoka, koja donosi jedinstven set kurseva namenjen svima onima koje bi da se bave digitalnim marketingom.

Podcast EP099: Vladimir Surčinski

Podcast EP099: Vladimir Surčinski

U 99. epizodi Pojačalo podkasta gost Ivana Minića je Vladimir Surčinski, ekspert za bezbednost hrane, proveravač i trener. Njegova stručnost je kao dar sa neba i preko potrebna za današnje vreme i okolnosti. Poslušajte naširoko o implementaciji i primerima HACCP-a, preduslovnom programu, i standardima na kojima danas velika tržišta insistiraju. Odvojili smo vreme za food fraud i food defence, ali i za primere obmana na etiketama domaćih proizvoda. Iz ugla stručnjaka dobićete viđenje kako funkcionišu mali, ali i veliki proizvođači, kao što je Minina Kosmajska, te draga Plazma i Bambijevo postrojenje. Takođe, neizostavne su priče o manje poznatim proizvođačima i izvozu na nesvakidašnja tržišta. Razgovor privodimo kraju sa novim trendovima: Teslagramu, 3D štampaču hrane, itd.; i Vladimirovim savetima upućenim mali proizvođačima u vezi sa bezbednosti proizvoda.

Pojačalo Isla specijal EP2

Pojačalo Isla specijal EP2

U drugoj epizodi Pojačalo specijala koji organizujemo u saradnji sa Isla pastilama, gost Ivana Minića je Relja Dereta, trener komunikacijskih veština (part II). Ovaj put saznajte kako uz pomoć filma Matrix možete da postanete bolji pripovedač i zašto je u procesu sklapanja priče važno da razmišljate kao publika. Poslušajte i kako uz par jednostavnih izmena možete da prevaziđete svoja ograničenja i dosadni, školski način prezentovanja, te za samo deset sekundi zainteresujete publiku za svoje ideje.

Podcast EP098: Goran Jankuloski

Podcast EP098: Goran Jankuloski

U 98. epizodi Pojačalo podkasta, gost Ivana Minića je Goran Jankuloski – suosnivač marketinške agencije Žiška. Na šta liči spoj fonovca, debatera i ragbiste iz prve ruke objašnjava Goran, povlačeći paralele kako sport može da utiče na samospoznaju i na razvitak individue, te dajući primer kompetitivnosti među mladima i mentalnog sklopa koji se svodi na samo da ne zabrljam. Zamislite scenario: Završili ste faks, nalickali ste CV koliko god ste mogli i šaljete na sve moguće i nemoguće adrese u nadi da će vas pozvati na praksu. Ali odgovora nema i vi dalje bijete bitku sa nezaposlenošću. Bez brige, sve to je prevalio naš gost, koji će vam ispričati dogodovštine iz svog digitalnog pohoda. U 47. epizodi u gostima je bio Miloš Skokić, Goranov partner, i ispričao svoju verziju o nastanku agencije. Sada sledi druga strana Žiške, Goranova priča, o tome kako je došao na ideju za ime, koliko je ona stajala u zapećku uma, šta je sve bilo potrebno da se ona iskobelja, očisti od prašine, zasadi, i nikne u Žišku.

Pojačalo Isla specijal EP1

Pojačalo Isla specijal EP1

U prvoj epizodi Pojačalo specijala koji organizujemo u saradnji sa Isla pastilama, gost Ivana Minića je Relja Dereta, trener komunikacijskih veština. Poslušajte zašto se govorništvo naziva veštinom, koji su osnovni koraci koje treba da preduzmete i pre nego što počnete da osmišljavate svoj javni nastup, kako javni nastup može biti svaki put zanimljiv i za govornika i za publiku i zašto nije sramota pitati za nešto šta vam je važno.
Na samom kraju nalazi se i jedna praktična vežba za slušaoce kojom mogu unaprediti svoje komunikacijske veštine.

Podcast EP097: Slavica Squire

Podcast EP097: Slavica Squire

U 97. epizodi Pojačalo podkasta, gost Ivana Minića je Slavica Squire – osnivač i vlasnik NLP Instituta i Coaching Akademije. Na samom početku gošća obznanjuje šta je njen fah, tj. čime se ona bavi, i kako je tekao njen obrazovni i karijerni razvoj sve do trenutka kad se prvi put susrela sa NLP-om (Neurolingvističkim programiranjem), za koji veli da je ljubav na prvi pogled. Kako se odvijalo njeno učenje i kasnije usavršavanje na polju NLP-a, te šta ju je navelo da napusti direktorsku poziciju u Nemačkoj i vrati se u Srbiju, ostvarivši se kao prvi NLP trener u našoj zemlji, ali i u regionu. Na šta je ličio prvi angažman kod nas, kako je prihvaćen od strane okoline, te šta je bio okidač za osnivanje prvog NLP Instituta i Coaching Akademije. Zanima vas u čemu leži recept za sreću i uspeh u životu, kako da pristupite prodaji i nametnete svoj proizvod, sve to i više otkriva u nastavku Slavica, uz to dajući preporuku za materijal onima koji su zainteresovani i raspoloženi da se samostalno okušaju u NLP svetu. Pandemija je prizvala sa sobom crne dane za gotovo sve biznise, a ni gošćin nije bio izuzetak. Kako se ona uhvatila ukoštac sa tim, te kakve je teške odluke donela i radikalne poteze povukla, ostavljeno je za kraj epizode.

Podcast EP096: Branko Babić

Podcast EP096: Branko Babić

U 96. epizodi Pojačalo podkasta, gost Ivana Minića je Branko Babić – tvorac japanske metode iscrtavanja obrva i osnivač PhiAcademy. Branko, inače, verni slušalac Pojačala, otkriva šta je u osnovi njegova Akademija i šta se nalazi kad se zagrebe površina i udubi u materiju, te kakve sve mogućnosti nudi svojim polaznicima. Filozofija i video-igre kao neobična polazna stanovišta za pokretanje biznisa, zatim sistem koji je proistekao iz rada sa voćem i gardarobom, a zasnovan je na vođenju dnevnika i analizi tržišta skupa čine osnovu za filmsku priču koja sledi pod naslovom japanska metoda iscrtavanja obrva, koju naš gost priča u jednom dahu. Otvaranje Akademije i edukacija polaznika prati izgradnja jedne prave imperije svetaskih okvira u beauty industriji. Kako je to sve izgledalo, sa kojim se izazovima susretao u svom proboju na čak 160 inostranih tržišta, poslušajte u drugom delu ove epizode. Podkast zaključujemo sa toplim pričama koji prate ljude doslovno od dronjaka i nemaštine do samog vrha, a sve zahvaljujući njihovoj upornosti i Brankovoj PhiAcademy.

Podcast EP095: Danica Radojković

Podcast EP095: Danica Radojković

U 95. epizodi Pojačalo podkasta, gost Ivana Minića je Danica Radojković – keramičarka i vlasnica radionice Grnčarin. Čila i vesela gošća otvara nam vrata i uvodi nas u svoju keramičarsku radionicu, usput navodeći iz kakvih sve razloga i pobuda polaznici pohađaju njene kurseve grnčarije, te priseća se kako je ona zapravo ušla u svet keramike i gde je načinila prve umetničke korake. Kako bi dospela na mesto na kom je danas, morala je najpre da prevali dugotrajan i na kraju poučan put samospoznaje. Okušala se svakakvim profesijama, od nekretnina do masaža, izvlačeći iz svih tih zanimanja razne pouke, koje su je vremenom izvele na pravi put i vratile ljubavi iz detinjstva – keramici. Šta se sve nalazi na meniju radionice Grnčarin, kako je ceo koncept osmišljen, kakve sve kurseve i mogućnosti nudi svojim polaznicima, te kakav je Daničin pristup u radu sa polaznicima, sledi u drugom delu ove umetničke epizode. Za kraj podkasta smo razložili i posložili kako pronaći svoj identitet, tj. svoj stil u kreativnom radu.

Podcast EP094: Vladan Stanojlović

Podcast EP094: Vladan Stanojlović

U 94. epizodi Pojačalo podkasta, gost Ivana Minića je Vladan Stanojlović Kika – primenjeni umetnik, dizajner, konsultant, ali i idejni tvorac Wine Jama. Upravo s tim započinje razgovor, projektom čija zamisao jeste da približi vino i celu priču koja ga okružuje u svakodnevnom svetu. Vrli kreativac nas onda upoznaje sa istorijom vinarstva na ovim prostorima, aktuelnim vinskim krajevima u našoj zemlji, ujedno dajući svojevrstan presek stanja današnje vinske scene, koja se umnogome promenila u odnosu na pre, recimo, 20 godina kada smo bukvalno bili ukopani u mestu, te kako je tehnologija i prikupljeno znanje uticalo na to da se pomerimo sa mrtve tačke. Ako ste ljubitelj vina i bavljenje vinarstvom Vam golica maštu, onda je drugi deo podkasta kao krojen za Vas. Kika će Vas uvesti svet nektara bogova, predočiće Vam šta možete da očekujete u zavisnosti od ozbiljnosti pristupa celoj priči i kako da se probijete na samu scenu, a sve će to začiniti neobičnim pričama iz malih podruma koje su tu da nadahnu da proširite svoje vidike i možda pak se latite plemenitog posla, makar to bilo isključivo za svoju dušu.

Prijavite se za novosti sa našeg sajta!

Prijavite se i mi ćemo vam besplatno slati novosti sa našeg sajta i nove epizode našeg podcasta!

Uspešno ste se prijavili na Pojačalo mailing listu!