Poslednje objavljeno:

Podcast EP069: Nikola Obradović

Podcast EP069: Nikola Obradović

U 69. epizodi Pojačalo podkasta, gost Ivana Minića je Nikola Obradović – preduzetnik i osnivač “Bridgewater Labs”. Nikola je “serijski IT preduzetnik”, koji voli da podeli svoje znanje, tj. iskustvo sa svima i to će učiniti i ovom prilikom, tako što će nam približiti svet “outsourcinga”, pronalaženja mikro niše vredne više milijardi, važnosti “customer supporta”, kao i vrednostima tima i “networkinga” za poslovanje. Sve ovo Nikola nam dočarava primerima iz prakse.

Podcast EP068: Nikola Vučićević

Podcast EP068: Nikola Vučićević

U 68. epizodi Pojačalo podkasta, gost Ivana Minića je Nikola Vučićević – preduzetnik i osnivač 365ADS. Nikola se bavi osmišljavanjem, razvojem i primenom eksperimentalnih tehnologija u najrazličitijim oblastima poslovanja. On stoji iza projekta “Photobooth” i Selfi muzeja, te nam objašnjava kako je do svega to došlo, počevši od svojih prvih preduzetničkih koraka – organizovanja venčanja za koje se ispostavilo da je inicijalna kapisla za sve što sledi.

Podcast EP067: Saša Mišić

Podcast EP067: Saša Mišić

U 67. epizodi Pojačalo podkasta, gost Ivana Minića je Saša Mišić – kuvar, konsultant i “šegrt života”. Od ovog “nemačkog đaka” saznaćete sve o njegovim kuvarskim počecima, inatu da bude najbolji u svom poslu, želji za znanjem i ličnim razvojem. “Pakleni kuvar” upoznaće vas sa nemačkim načinom obrazovanja i rada, te usporedbom sa kuhinjama u Srbiji i nastojanjem da to promeni iz korena, kao i njegovom vidu edukovanja sadašnjih i budućih ugostitelja, a sve to kroz krajnje raznolike primere svojstvene samo Saši Mišiću.

Podcast EP066: Lazar Bodroža

Podcast EP066: Lazar Bodroža

U 66. epizodi Pojačalo podkasta, gost Ivana Minića je Lazar Bodroža, dizajner i filmski reditelj. Lazar će sa nama podeliti svoja iskustva iz vremena kada se prvenstveno bavio dizajnom, te kako je kroz rad sa neprofitnim organizacijama došao do velikih klijenata. U drugom delu priče Lazar nas vodi kroz čitav proces stvaranja jednog filma od početne ideje od realizacije i svetske distribucije, kako to izgleda snimati SF film uz pomoć “štapa i kanapa” u Srbiji, šta je izazov kada za glavnu ulogu odaberete osobu koja nije glumila u filmovima, kako dobiti sredstva za snimanje filmova, zašto je važno da vođa projekta ima kontrolu nad svime što se dešava, kako reagovati kada klijent ili distributer promeni vaše delo, te o budućim planovima na polju kinematografije.

Podcast EP065: Miloš Maksimović

Podcast EP065: Miloš Maksimović

U novoj epizodi podkasta Pojačalo Miloš Maksimović u razgovoru sa Ivanom Minićem govori o svojoj zanimljivoj profesionalnoj karijeri i putu koji ga je od rada u Crvenoj zvezdi, Ambasadi Južne Koreje i na televiziji, doveo i do YouTube karijere.
Maksimović priča o tome kako se i sa samo 20 godina i malim detetom, ako preuzmeš odgovornost i budeš posvećen i istrajan, mogu desiti neke sjajne stvari.

Podcast EP064: Miroslav Georgijević

Podcast EP064: Miroslav Georgijević

Šta je stock fotografija, kakav je status fotografa u Srbiji i kako funkcioniše poslovanje u ovoj oblasti približiće nam fotograf Miroslav Georgijević u 64. epizodi Pojačalo podcasta.

U razgovoru sa Ivanom Minićem, Miroslav će vam otkriti šta sve treba da se prođe da bi ljudi rekli “E lako je tebi!” i kolko je trnovit put do uspeha. Takođe će nam ukazati na to koji sve aspekti treba da se ispoštuju, da bi postao uspešan fotograf , kakav je osećaj kada svoju fotografiju ugledaš na bilbordu u sred Amerike i kako je raditi posao koji zaista voliš.

Pojačalo izolacija EP9

Pojačalo izolacija EP9

Poslušajte poslednju 9. epizodu Pojačalo izolacije iz Amerike. Ivan Minić govori o Pojačalo planovima za dalje, Džordanovim bikovima iz Čikaga kao i zanimljivim sadržajima i prioritetima koje svakoga dana sami biramo.

Pojačalo izolacija EP8

Pojačalo izolacija EP8

U 8. epizodi Pojačalo izolacije Ivan Minić govori o partnerskim odnosima u firmi, podeli vlasničkog udela i merama koje treba preduzeti kako bi se sprečili nesporazumi u budućnosti. Saznajte da li je i kome potrebno dati udeo u firmi i kako ovu metodu možete iskoristiti da motivišete svoje saradnike i buduće partnere.

Pojačalo izolacija EP7

Pojačalo izolacija EP7

U novoj epizodi Pojačalo podcasta Ivan Minić govori o nekoliko veoma važnih tema za sve buduće preduzetnike. Kada je pravo vreme za pokretanje svog biznisa, u kom trenutku otvoriti firmu, kako testirati svoju ideju… Odgovore na ova i druga pitanja saznajte u 7. epizodi Pojačalo iz izolacije.

Pojačalo izolacija EP6

Pojačalo izolacija EP6

Kako započeti sa freelance poslom, koja znanja su potrebna, kako ih steći na najbolji način, koji su putevi dolaska do prvog freelance posla i koliko se tu zapravo može zaraditi saznajte u šestoj epizodi Pojačalo izolacije.
U ovom podcastu Ivan Minić objašnjava koje vrste freelance poslova možete lako početi da radite i zašto nema razloga da sumnjate u svoje kreativne sposobnosti. Ovo je priča za one koji imaju određeni broj godina, nisu se opredelili za neku lukreativnu delatnost i sada razmišljaju o nekakvoj prekvalifikaciji, dokvalifikaciji i ne znaju odakle da počnu.

Prijavite se za novosti sa našeg sajta!

Prijavite se i mi ćemo vam besplatno slati novosti sa našeg sajta i nove epizode našeg podcasta!

Uspešno ste se prijavili na Pojačalo mailing listu!