Poslednje objavljeno:

Podcast EP036: Radoslav Plešinac

Podcast EP036: Radoslav Plešinac

Šta je specialty coffee i kako je dospela na srpsko tržište, te šta je sve potrebno da bi se obična šoljica turske kafe zamenila šoljicom kafe najvišeg kvaliteta, samo su neke od tema o kojima Ivan Minić i Radoslav Plešinac razgovaraju u 36. epizodi Pojačalo podkasta.
Saznajte i kako je Kraljevo postalo rodno mesto specialty coffee u Srbiji, šta vam je sve potrebno da biste otvorili kafeteriju, i koliki je značaj stalnog usavršavanja i edukacije svih činioca od pržioničara do krajnih konzumenata.

Podcast EP035: Nenad Pantelić

Podcast EP035: Nenad Pantelić

SEO optimizacija, link building, content marketing su teme o kojima Ivan Minić i Nenad Pantelić razgovaraju u 35. epizodi Pojačalo podkasta.
Saznajte kako se mali biznisi na internetu mogu izboriti sa jakim konkurentima, koliko je važna optimizacija po geolokaciji, kako organizovati blog i kada je pravo vreme da se krene sa Google oglašavanjem.

Podcast EP034: Milan Trbojević

Podcast EP034: Milan Trbojević

Zašto porezi i knjigovodstvo ne moraju da budu bauk, kako pobediti birokratiju i koliki je značaj lične edukacije za razvoj biznisa, slušaocima u razgovoru sa Ivanom Minićem otkriva ovonedeljni sagovornik Milan Trbojević.
U novoj epizodi Pojačalo podkasta saznajte i sa kakvim se sve izazovima susreću privrednici u kontaktu sa birokratijom i kako ih prevazići, koliki je značaj odabira dobrih savetnika i organizacije posla, koji su pozitivni pomaci u digitalizaciji poreskog sistema u Srbiji, kako dobar izbor marketing strategije i upornost mogu od neatraktivnog zanimanja da stvore unosan i uspešan posao, i koliki je značaj stalnog profesionalnog usavršavanja za vođenje biznisa.
Ostanite do kraja podkasta i saznajte koje smo vam iznenađenje pripremili u saradnji sa Milanom.

Podcast EP033: Nikola Radojčić

Podcast EP033: Nikola Radojčić

U 33. epizodi Pojačalo podcasta, Dechko Tzar Nikola Radojčić i Ivan Minić pričaju o tome kako je ljubav prema grafitima postepeno dovela do razvitka jednog od najprepoznatljivijih lokalnih streetwear brendova. Od pravljenja lažnih umrlica u programu CorelDRAW devedesetih, preko rada u štampariji diskova i na televiziji B92, sve do uspešne preduzetničke priče čiji se proizvodi sreću i na ulicama Njujorka, poslušajte i pogledajte ovu autentičnu urbanu priču.

Podcast EP032: Sonja Dakić

Podcast EP032: Sonja Dakić

Kako pokrenuti biznis i razviti brend, na koji način proširiti poslovanje, kako učiti o biznisu, odgovore na ova pitanja možete saznati u razgovoru Ivana Minića i Sonje Dakić, mentora i idejnog tvorca brenda Daj Daj pelene.
U 32. epizodi Pojačalo podkasta Sonja Dakić govori o svom brendu, problemima sa kojima se susrela u poslovanju i objašnjava zašto je vreme resurs vredniji od novca. Takođe, Sonja nam otrkiva zašto je, posle 7 godina, odlučila da ugasi svoj brend i postane NLP trener i mentor ljudima koji žele da pokrenu svoj biznis.

Podcast EP031: Vladimir Šijaković

Podcast EP031: Vladimir Šijaković

U 31. epizodi Pojačalo Podcast-a Ivan Minić je ugostio čoveka koji stoji iza aplikacije Vozzi, Vladimira Šijakovića. Vladimir govori o svojim usponima i padovima tokom celokupne karijere i otkriva koliko je teško bilo započeti posao u kojem nemaš ni malo iskustva.
Vladimir će vas upoznati i sa svojom aplikacijom za pomoć na putu i šta je sve bilo potrebno kako bi ona danas ovako izgledala i funkcionisala. Saznaćete ko je bio Mile Cvik i šta je sve potrebno znati da bi se jednoj kompaniji smislio kvalitetno biznis ime. Saznajte zašto je korisnik važan, koliko mu se treba podrediti i zbog čega ne smemo da se zaljubimo u svoj proizvod.

Podcast EP030: Branislava Antović

Podcast EP030: Branislava Antović

Ivan Minić i Pojačalo podcast ugostili su Branislavu Antović, novinarku po obrazovanju a lifestyle blogerku po zanimanju. Slušaocima i gledaocima podcasta Branislava govori o tome zašto se obrela u svetu bloginga, kako je pronašla put da se novinarstvom bavi na malo drugačiji način i kako je blog postao njen posao. Pored toga Brana nam otkriva tajne svog posla i saradnje sa brendovima.
Onima koji razmišljaju da i sami postanu blogeri, Branislava preporučuje kako i odakle mogu naučiti sve što im je potrebno i savetuje da uvek budu verni sami sebi i čuvaju svoju jedinstvenost.

Podcast EP029: Nemanja Cerovac

Podcast EP029: Nemanja Cerovac

Ivan Minić u 29. epizodi Pojačalo podkasta ugostio je Nemanju Cerovca, programera i marketing stručnjaka koji se u svojoj dosadašnjoj karijeri bavio širokom lepezom poslova u Srbiji i inostranstvu i u sebi skupio ogromno iskustvo.
Slušaocima Pojačalo podkasta, Nemanja otkriva svoj razvojni put, kako je studirati na ETF-u, i koja iskustva su mu najznačajnija. Poslušajte Nemanjine savete za preduzetnike i šta su po njegovom mišljenju ključne stvari za poslovni uspeh.

Podcast EP028: Aleksandar Vacić

Podcast EP028: Aleksandar Vacić

Aleksandar Vacić, jedan od najboljih iOS developera u Srbiji, Apple entuzijasta i podkaster, gost je 28. epizode Pojačalo podcasta. U razgovoru sa Ivanom Minićem, Aleksandar govori o svojim programerskim počecima, objašnjava kako izgleda posao developera i zašto je izabrao da programira za Apple. Takođe, Aleksandar govori šta je potrebno da bi neko postao programer ističući zašto je važno da kod “prođe kroz prste” i na kraju završi na App Storu.
Poslušajte ovu epizodu Pojačala i saznajte kako da počnete sa učenjem Swifta, na šta je potrebno da obratite pažnju i koliko vam je vremena potrebno kako bi ste postali junior developer.

Podcast EP027: Lazar Stojković

Podcast EP027: Lazar Stojković

U 27. epizodi Pojačalo Podcasta Ivan Minić je ugostio inovativnog Lazara Stojkovića, serijskog preduzetnika, jednog od osnivača Wannabe magazina i čoveka koji stoji iza Super startupa iz San Franciska i učesnika projekta Serbian enterpreneurs.
Tokom svoje karijere Lazar se bavio E-commercom, Hardverom, Advertisingom, osiguranjem, modom… Naizgled nepovezanim stvarima koje je, na kraju, sklopio u jednu celinu.
Slušaocima Pojačala Lazar govori o biznis modelima, važnosti analitike i preciznog targetiranja klijenata i mogućnostima za saradnju sa inostranstvom.