Pojačalo podcast možete gledati na Youtube-u i Facebook-u, a slušati na SoundCloud-u, Spotify-u, Deezer-u, na Apple i Google podcasts.

Audio zapis razgovora:

Transkript razgovora:

Poštovani slušaoci i gledaoci Pojačalo podkasta, ovo neće biti jedna od redovnih epizoda niti onih uobičajnih vanrednih. Ovo je prilika da u poslednjim danima ove 2020. godine napravimo jednu malu retrospektivu šta smo sve radili, malo porazmislimo o svemu i podelimo vam neke lepe nagrade koje smo pripremili u saradnji sa našim prijateljima i partnerima. 

Za početak, svakako bih iskoristio priliku da se zahvalim svima onima koji su nas podržavali u prethodnoj godini koja je bila izuzetno teška za nas. Tu pre svega mislim na kompaniju Epson, koja nas podržava poslednjih nekoliko meseci, zatim na kompaniju Infostud – koja nas je podržavala u onih prvih par meseci pandemije, kao i kompaniju Visa koja je bila zaslužna za to što smo imali onaj jedan lep serijal specijalnih emisija, koji će se nadam se nastaviti u toku naredne godine. Hvala i svima vama koji ste nam redovno pisali, koji ste komentarisali na društvenim mrežama. Tokom onog prvog perioda pandemije dok sam bio zaglavljen u Americi te vaše poruke su meni mnogo značile, a čini mi se da je ono što sam ja odande pokušavao da pošaljem u svet, i one neke poruke koje sam smatrao da su važne da o njemu malo pričamo, mnogi od vas su mi rekli da su one vama značil, tako da uradili smo ono što je najbolje, a to je da smo podržavali jedni druge u periodu kada je bilo teško. Nadam se je cela ova godina, koja je nesumnjivo bila jako teška za sve nas, bila godina kad ste našli način da podržite neke sjajne ljude oko sebe, da naučite nešto novo, da iz svega toga izađete jači i bolji, a sigurno je da je za to bilo i vremena i prostora nakon što je prošao onaj inicijalni šok koji smo svi doživeli. 

Ne želim nešto mnogo da dužim. Bila je teška godina, sada za većinu nas sledi period od nekoliko dana ili nedelju, dve kada ćemo se malo više odmarati. Mi nećemo praviti pauzu. Naše redovne epizode će nastaviti da se emituju svake nedelje od 8 uveče. Imaćemo i neke specijalne epizode, ali o tom potom… To je već negde od polovine januara, pa ćete videti o čemu je tačno reč. Ali, ono što je važno i što želim da vam kažem, je da smo iskoristili priliku da ovaj period koji verujem da je svakom preko potreban posle jedne ovakve godine, period u kome je ideja da se malo odmorite, skupite energiju za neki ponovni početak, iako svi mi znamo da ta promena kalendarske godine ne donosi ništa drugo osim činjenice da ćete prvih tri meseca pogrešno pisati datume. Nekako ipak, zbog tih dana koje koristimo za neki odmor i pauzu, označava neki novi početak i neku novu šansu, i nadam se da će biti bolje ali ono što se još više nadam je da, iako na to da li će godina biti bolja ne možemo da utičemo, možemo da utičemo na to da mi budemo bolje. 

U prilog tome, dosta smo prethodnih dana pričali sa našim prijateljima i kolegama koji se bave edukacijom, i odlučil smo da zajedno sa njima pripremimo jedan pakete popusta i raznih nekih benefita za sve gledaoce i slušaoce Pojačala. Pošto je popusta mnogo i pošto je opcija gde možete da ih iskoristite takođe dosta, ja moram da se podsetim na laptopu kako to sve ide da ne bih napravio neku grešku, jer ideja jeste bila da budemo vrlo jasni i precizni. A svakako, sve ono o čemu ću sad pričati možete da pročitate u opisu našeg klipa na Youtube i na sajtu kao opis cele priče.

Evo, ovako. Pričali smo sa ljudima koji rade edukacije, pričali smo sa ljudima koji su izdavači, i za kraj imamo jednu posebnu stvar. Pa da krenemo redom. 

Popusti za edukacije

Što se tiče edukacija, evo kako je podeljena stvar. Krenuću od mog dragog prijatelja, kolege i budućeg gosta u Pojačalu koji je prvi potvrdio da želi da učestvuje u tome, Strahinja Ćalović daje svim slušaocima Pojačala 30% popusta na redovnu cenu njegovog kursa. Popust ostvarujete tako što ga kontaktirate putem emaila koji se nalazi na sajtu, i na taj način popust možete da realizujete.

DIMAQ edukacija u organizaciji IAB Serbia, jedna od najsveobuhvatnijih i najkvalitetnijih edukacija i sertifikacija iz oblasti digitalnog marketinga, nudi svim slušaocima Pojačala 25% popusta, i to takođe možete da realizujete tako što ćete da ih kontaktirate putem emaila. Na sajtu http://dimaq.rs ćete naći sve kontakt podatke. 

Nikolina Andrić, naša gošća u jednoj epizoda otprilike od pre godinu dana, je dala 20% popusta na njena dva kursa – UpWork VA i Start VA. Nikolina je vodeći stručnjak u oblasti edukacije za virtuelne asistente, i to može da bude vrlo zanimljiv i lep početak za nekoga ko razmišlja da svoju karijeru promeni u tom nekom smeru da radi malo više freelance i da malo više istražuje šta ga zapravo zanima u tome svemu. 

Ako ste imali problem sa Excelom, a verujem da mnogi jesu, naš dragi prijatelj Excel Grašić je dao 25% popusta na njegove kurseve. Isto ih možete realizovati tako što ćete se javiti putem email koji možete naći na njegovom sajtu. U pitanju je jedan od najboljih kurseva za poslovnu upotrebu Excela koji možete naći kod nas, tako da svakako istražite malo više o tome. 

Ecommerce Asocijacija Srbije daje 20% popusta na članstvo i Ecommerce Akademiju, što je, takođe, jedna sjajna edukacija iz vrlo široke oblasti elektronske trgovine sa svim njenim podspecifičnostima. I ovo možete tako što ćete ih kontaktirati, pomenuti da ste slušalac Pojačala i dobićete umanjenu cenu. 

Homepage agencija ima svoju Homepage Akademiju, i oni daju 35% popusta na sve kurseve. I to možete realizovati tako što ćete na njihov mail office@homepageacademy.rs poslati mail u kome će biti u naslovu “Pojačalo vaučer” i u telu emaila možete napisati koji od kurseva želite da pohađate. 

Ako vas zanima fotografija, Fabrika Fotografa daje 25% popusta na njihov online individualni kurs, online grupni kurs fotografije i kurs Photoshop-a, koji je, takođe, online kurs. Za sve što treba možete da popunite za prijavu za neki od kurseva i samo u napomeni napišite samo “Pojačalo” i dobićete umanjeni iznos cene. 

Što se tiče Istoka i Bildija i njihovog Masterbox kursa, koji je, takođe, jedan od najpopularnijih i najkvalitetnijih, u njihovom slučaju benefit funkcioniše tako što svi koji se odluče da kupe jedan mesec njihovog kursa, ukoliko se pozovu na Pojačalo, dobiće dva meseca. Ukoliko plate šest meseci, dobiće osam meseci kursa, tako da postoji taj značajan benefit. 

Što se tice SEO, koga to zanima i ko želi da se specijalizuje u tom segmentu, FourDots Akademija na njihov kurs “Introduction to SEO & Practical Link Building”. Ne zna se još uvek kada će naredna generacija tog kursa krenuti, ali možete sada da se prijavite i da realizujete taj popust, a da bude sa njima na vezi i u vezi toga kada će naredna generacija ići. 

Pored toga, Krojačeva škola daje 25% dodatnog popusta na sve kurseve koje imate kod njih. A, imaju veoma širog dijapazon kurseva od dizajna, preko marketinga do, recimo, sjajnog kursa našeg drugara Željka Crnjakovića o tome kako da sami da pokrenete podkast. Dakle, oni daju 25% dodatnog popusta na već postojeće popuste na sajtu. Sve što je potrebno je da iskoristite kod “Pojacalo” prilikom registracije. 

I za kraj, ali ne i najmanje važan, Digital Communication Institute za 20 slušalaca Pojačala daje ukupno 50% popusta na sve online programe DCI-a. I ovo je moguće realizovati do 15. januara. Odmah da napomenemo da su većina njihovih programa već na 30% popusta i da ovaj popust koji daju je, zapravo, ta razlika do 50%. Znači, imate veće popuste nego što postoje na sadašnju cenu, i to 50% popusta. Jedino za jedan kurs Certified Digital Marketing Professional nema nikakvog dodatnog popusta, jer je on i sada na popustu od 50% i nije moguće da taj popust bude veći, prosto zbog ograničenja licence i svega ostalog. Ali, najtoplije preporuke za njihove edukacije. Prilikom prijave možete da pišete info@dci.rs i pozovite se na Pojačalo, i dobićete sve što želite. 

Popusti za knjige

E sad, prelazimo na knjige. 

Što se tiče knjiga, prva i verovatno najpopularnija knjiga u našoj publici u ovoj godini je, ako je niste pročitali ili ako želite da je nekom poklonite, “Medvedi na putu” Bojana Lekovića, osnivača Kupujem Prodajem. Ukoliko želite da je kupite, prilikom naručivanja u polje Napomena unesite Pojačalo, i ako naručite jednu knjigu imaćete 20%, ukoliko naručite 2 knjige 25% pusta,  a za tri i više knjiga čak 30% popusta na krajnju cenu knjiga. I što je vrlo važno, besplatna je dostava za celu Srbiju, tako da ne postoji dodatni trošak što se toga tiče.

Knjižare Delfi su za sve slušaoce Pojačala omogućile da njihov novi servis Edenbooks.rs, koji su razvili sa ciljem veće promocije elektronskih knjiga i audo knjiga, i generalno, elektronskih izdanja, za taj servis ukoliko se registrujete i iskoristite promo kod “Pojacalo”, dobićete neograničenu upotrebu besplatno mesec dana. Dakle, moći ćete da pogledate i preslušate neograničen broj naslova onih koji su dostupni, i hvala im na tome. Verujem da će vam biti interesantno, zaista ima jako veliki izbor a oni su napravili sjajan posao sa ovim novim servisom i ovom novom platformom. 

Izdavačka kuća Finesa, koja je poznata prethodnih godina po sjajnim izdanjima kada je u pitanju poslovna literatura, uz upoterebu promo kod “Pojacalo”, daje dodatnih 21% popusta na sva njihova izdanja, osim na pakete knjiga. Dakle, one neke grupne pakete koji su oni već formirali za neke stvari. Za te konkretno porudžbine se ovaj popust konkretno ne odnosi, ali na sve pojedinačne naslove možete da računate na dodatnih 21% popusta. 

Popust za e-shop

I za kraj jedna sjajna mogućnost za sve one koji žele na pravi način da startuju u svetu prodaje. Cartizz platforma koju smo i do sada promovisali, platforma koju su napravili naši prijatelji i koja zaista predstavlja sjajno integrisano rešenje online shopa uz mobilne aplikacije za iOS i Android, vam nudi mogućnost, odnosno NAM nudi mogućnost da jednog od vas nagradimo besplatnom integracijom. Vrednost toga je 365 eura. Ja vas pozivam da ako ste zainteresovani ili znate nekoga ko je zainteresovan da se jave info@pojacalo.rs, i mi ćemo prikupiti sve prijave i 7. januara proglasiti ko je dobitnik. Ono što treba da znate je da, dakle, nemate nikakve troškove setu-upa prodavnice, sa te strane ste potpuno mirni, ali da eventualni dobitnik ima obavezu da nadalje plaća mesečnu pretplatu koja je u iznosu od 35 eura mesečno, u narednom periodu. To je minimalna cena za jedan fantastičan proizvod koji dobijate. Ukoliko mislite da će vam takvo rešenje biti interesantno, možete pogledati na njihovom sajtu neki primer integracije. Ja zaista verujem da je to jedno dobro rešenje ako planirate da uđete u elektronsku trgovinu, a godina za nama nam je pokazala da je to nešto o čemu svi treba da razmislimo bez obzira na to da li posao kojim smo se bavili do tog trenutka deluje da može da se premesti online ili ne.

Godinama za nama nam je pokazala da mnogi mogu da se transformišu kada moraju. Ovo je sada prilika prosto da, ako još uvek niste iskoristili mogućnosti koje elektronska trgovina daje da to učinite i da na jedan dobar način se pripremite za naredni period u kome će gotovo sigurno elektronska trovina biti jedan od glavnih kanala prodaje za gotovo sve. 

Hvala vam na pažnji, hvala vam na svemu u ovoj godini. Nadam se da ćete se odmoriti, nadam se ćete naučiti nešto novo u ovom periodu koji je pred nama. Nadam se da ćete nastaviti da nas pratite i podržavate. Mi ćemo svakako nastaviti da pravimo neke zanimljive i korisne sadržaje za koje mislimo da mogu da vam pomognu. I kao do sada, sve vaše komentare, predloge, sugestije, pišite, šaljite. Na kraju dana, mi ovo pravimo zbog vas i naravno da je cilj da bude sve što je bolje moguće i da, prosto, što više onoga što pravimo, pravimo da bude tako da vama zaista može da bude od koristi. 

Hvala vam još jednom, vidimo se u nedelju sa redovnom epizodom. 

Nove epizode u vašem inbox-u:

Podržite Pojačalo:

Donirajte jednokratno ili kroz dobrovoljnu mesečnu pretplatu već od 5 EUR.

Pratite nas:

Biografija:

Ivan Minić

Ivan Minić svoju karijeru gradi od 2001. godine, a 2002. osniva Burek.com, najveću internet zajednicu na ovim prostorima sa više od 2.200.000 članova, i igru znanja i strategije Conquiztador.

Kao dizajner, developer i project manager radio je na više od 350 projekata za klijente iz 28 zemalja. Tokom poslednjih nekoliko godina, kao deo Simplicity.rs tima, sa pozicije konsultanta u oblasti internet marketinga, sarađivao je sa više od 50 najpoznatijih svetskih brendova u vezi sa njihovim nastupom na lokalnom tržištu. U saradnji sa Telenor Srbija osmislio je i pokrenuo MojaFirma.rs.

Organizovao i suorganizovao mnoštvo stručnih skupova, od 2002. na ovamo, uključujući i Blogomaniju ’13, koja je okupila više od 1.000 ljudi iz regiona oko teme elektronskog poslovanja i digitalnog marketinga na Kopaoniku. Prethodnih godina pomaže strukovnoj organizaciji – IAB Serbia, u organizaciji događaja. Javno govori na temu preduzetništva, marketinga i razvoja poslovanja i samozapošljavanja.

Blog For The Win, na kome piše na prethodno navedene teme, više puta je proglašavan jednim od najboljih u regionu. Piše i za Netokraciju, Sportske.net, BeforeAfter, JužneVesti, a povremeno kao fotograf i snimatelj ilustruje sportske priče lokalnog izdanja Vice-a i SportKlub-a.

Od septembra 2015. godine izabran je za Zamenika predsednika Konferencije suosnivača Registra nacionalnog internet domena Srbije, a od 2019. godine je član Upravnog odbora fondacije. Od juna 2016. pokreće sa partnerima servis MojaPijaca.rs. U decembru 2016. predsedava stučnim žirijem srpskih IAB MIXX awards, lokalnog izdanja jedinog globalnog takmičenja koje je 100% – digital.

Od februara 2017. godine predaje na Fakultetu za medije i komunikacije predmet Upravljanje digitalnim projektima.

Od januara 2019. godine uređuje i vodi podcast Pojačalo.

Pojačalo podcast možete gledati na Youtube-u i Facebook-u, a slušati na SoundCloud-u, Spotify-u, Deezer-u, na Apple i Google podcasts.